Uitnodiging: 18 mei ontmoeting met de Orthodoxe Rabbijn Moshe Peleg uit Jerusalem in Den Haag

Language: 
Dutch
Sent On: 
Sun, 2022-05-15
Year: 
2022
Newsletter Number: 
15

 

De focus van het werk van de Arab-West Foundation ligt op de dialoog tussen Moslims en Christenen in Egypte en de Arabische wereld maar het is daarbij onmogelijk voorbij te gaan aan de Joodse presentie in het Midden-Oosten. Arab-West Report (nu Dialogue Across Bridges) publiceerde bijvoorbeeld in 2020 een Engelse vertaling van een tekst van mij over Oz Ve-Shalom uit 1982 voor een discussie over de landbelofte in de Torah met o.a. de Orthodoxe Rabbijn H. Rodriques Pereira.

 

De Orthodoxe rabbijn Moshe Peleg is op doorreis en maakt daarbij een stopover in Nederland om steun te zoeken voor zijn Shorashim Centrum in Jerusalem voor de rehabilitatie van meisjes die met drugs en alcohol in aanraking zijn gekomen. Hij leert hen hoe ondanks een vaak traumatisch verleden weer met beide voeten op de grond te staan; Met veel succes begeleidt hij de meisjes om na het volgen van een opleiding een plaats in de samenleving te vinden. Doordat er in Nederland ook vraag was naar zijn onderwijs methode leidt hij een kleine online Bijbelstudiegroep voor een groepje Christenen in Nederland, Duitsland en de VS om tools for life vanuit de Heilige Schrift door te geven. Wat achtergrond over de Rabbijn en zijn werk is in deze twee uur durende film te zien.

 

Rabbijn Moshe Peleg is bereid om leden van de Nebo kerk en vrienden van de Arab-West Foundation in Nederland op woensdagavond te ontmoeten. Deze uitnodiging komt, uiteraard, op het laatste moment omdat ook zijn reis op het laatste moment is gepland. Dat hij daarmee toch tijd weet te vinden voor een ontmoeting in de Nebo Kerk is uitzonderlijk.

 

Rabbijn Moshe Peleg spreekt Engels. Voor vertaling kan worden gezorgd.

 

Graag vooraf opgave bij mij of u denkt te komen zodat we ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

 

Plaats: Nebo Kerk, Rhijnvis Feithlaan 114, 2533 GG Den Haag

Datum en tijd: Woensdagavond 18 mei, 19.30. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

 

Den Haag, 15 mei 2022

Kees Hulsman